Zorg voor een veilige werkomgeving

Als werkgever ben jij er voor verantwoordelijk, dat werknemers geen risico lopen op de werkvloer. Het is dan ook handig om ervoor te zorgen dat er voldoende personeel is met een BHV-diploma. Op die manier weet je zeker dat er ook op het moment dat er een noodsituatie ontstaat, voldoende mensen zijn die kunnen handelen en de situatie onder controle houden – bijvoorbeeld als er brand uitbreekt, of als er een medewerker onwel wordt. Wil je meer weten over hoe zo’n BHV cursus er uit ziet? Dan kun je hier verder lezen.

Wat houdt een BHV-cursus precies in?

BHV staat voor bedrijfshulpvaardigheid. Het is een cursus die is afgestemd op het verlenen van hulp en het omgaan met situaties die zich kunnen voordoen op de werkvloer. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan het bestrijden van brand, en het organiseren van een kalme ontruiming van het gebouw. Maar ook het verlenen van eerste hulp bij een werknemer die onwel wordt, is onderdeel van de cursus. Na drie dagen theorie- en praktijkoefening krijgt de cursist een BHV-diploma, dat twee jaar geldig blijft. Daarmee kan hij of zij adequaat handelen in nood.

Herhaaltrajecten zijn belangrijk

Natuurlijk moet je de kennis over bedrijfshulpvaardigheid zo nu en dan bijwerken. Alleen zo kun je garanderen dat gecertificeerde medewerkers niet vergeten wat ze moeten doen, en dat ze in een noodsituatie de juiste keuzes maken. Om de twee jaar is het dan ook nodig om een herhaaltraject te volgen. Daarmee wordt de opgedane kennis weer op peil gebracht, en worden nieuwe inzichten overgebracht. Alleen op die manier garandeer je de veiligheid van je bedrijf op het moment dat er brand uitbreekt, of op het moment dat er een werknemer een beroerte krijgt. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van G4S, de marktleider op het gebied van veiligheidscursussen in Nederland.