Spaar het milieu en kies de juiste afval ophaalservice

Vandaag de dag is recyclen erg belangrijk. Er staan verscheidene containers naast het huis, allen voor verschillende soorten afval en met het doeleinde dit zo milieuvriendelijk mogelijk te verwerken. Ga je echter een bouwproject beginnen, dan zal je te maken krijgen met meer afval dan dat in je Kliko past. Dit afval moet worden verzameld en worden opgehaald en hier zijn verscheidene mogelijkheden voor. Een bedrijf als Milieu Service Hoeksche Waard besteedt extra aandacht aan het verzamelen en verwerken van je afval op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Zo kun je met een schoon geweten je afval genereren en laten afvoeren.

Milieuvriendelijke perscontainers
Denk je dat je veel afval zal genereren en wil je het milieu zo min mogelijk belasten met de uitlaatgassen die vrijkomen als jouw containers zullen worden opgehaald, dan kun je een perscontainer overwegen. Deze containers zijn te krijgen in een grootte van 240 liter tot wel 40 kubieke meter. Het mooie van deze containers is dat ze je afval samenpersen, zodat het volume zo laag mogelijk is. Dat betekent minder ritjes met de vrachtwagen en dus minder CO2-uitstoot de open lucht in.

Recycling containers
Krijg je te maken met veel verschillende soorten afval, dan kun je een combinatie van recycling containers overwegen. Het is goedkoper als jij het afval al scheidt dan wanneer het bij de afvalverwerking nog moet gebeuren. Kun je en inschatting maken van wat je kunt recyclen en hoeveel, dan kun je met je containerleverancier afspreken wat de beste container combinatie is voor jou. Daarnaast kun je ook bespreken hoe vaak welke container wordt opgehaald.

De handybag
Voor kleine verbouwingen is de handybag ideaal. Deze opvouwbare tas haal je zelf op en is 1 kubieke meter groot. Vul deze met je bouwafval, knoop hem dicht en laat hem binnen anderhalve dag ophalen. Dit is goedkoop, makkelijk en veroorzaakt het minste overlast. Voor elke soort verbouwing is een geschikte milieuvriendelijke manier van afvalverwerking te vinden.